Torskburgare från Streetfood by Fia & Mats

10 röster
40 m
4

En matig och lyxig och fiskburgare på rimmad torsk. Med stekt bacon, smörstekta kantareller, bulgurröra och hemgjord dressing är det här en burgare utöver det vanliga!

Visa mer
40 m
4

Du behöver

Torskburgare med bacon och ost

  • 600 g torsk, á 4 x 150 g (lättrimmad)
  • 1 förp bacon, stekt
  • 4 skivor ost
  • peppar, efter behov
  • salt, efter behov

Dressing

  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk pepparrot, riven
  • 2 msk oystersås
  • 1 citron, finrivet skal
  • salt, efter behov

Tillbehör

  • 4 dl kokt fullkornsbulgur, eller ris/linser
  • 4 chili, finhackade
  • 1 purjolök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl kantareller, smörstekta
  • 4 hamburgerbröd
  • 1 melon, skivad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Torskburgare med bacon och ost
    Mixa torsken till en färs med salt och peppar, forma till burgare och stek dem och baconen var för sig. Lägg på osten på burgarna i slutet, tills den smält.
  2. Dressing 
    Blanda alla ingredienserna till dressingen.
  3. Montering
    Bred dressingen på det undre hamburgerbrödet.
  4. Lägg på lite kokt bulgur blandat med hackad chili, purjolök, riven vitlök och olivolja.
  5. Lägg på en burgare med den smälta osten på ovansidan.
  6. Avsluta med bacon, smörstekta kantareller, mer dressing och brödet ovanpå.
  7. Servera resten av bulgurröran och skivade melonbitar som tillbehör bredvid hamburgaren.
20 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...