Torsk provencale

POPULÄRT
koket.se
Torsk provencale
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Torsk provencale

12 ingredienser

35 min

Laga hela middagen i en och samma form. Här är det torsk med ett örtigt vitlökssmör som lagas i ugn tillsammans med potatis, zucchini, grönkål och fänkål. Vardagssmart och väldigt gott!

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g torskfilé (i portionsbitar)
  • 600 g fast potatis
  • 200 g smör
  • 5 klyftor vitlök
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 4 msk olivolja
  • 1 kruka färsk persilja, finhackad
  • 0,5 fänkål
  • 1 zucchini
  • 100 g grönkål
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Lägg tärningarna i en ugnssäker form. Ringla över lite olivolja och strö över salt. Blanda runt. Tillaga i ugnen tills potatisen nästan är klar, ca 15 minuter.
  3. Skala och riv vitlöken fint. Rör ihop smör, vitlök, olivolja, citron (skal från 1 citron och saft från 0,5) och persilja till ett vitlökssmör.
  4. Skär fänkål och zucchini i tunna skivor, zucchinin kan vara lite tjockare än fänkålen. Plocka grönkålen i mindre blad. Blanda potatisen med fänkål, grönkål och zucchini.
  5. Lägg på torsken och salta den. Bred på smöret. Lägg gärna några klickar smör på grönsakerna också.
  6. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, 7-10 minuter. Servera genast.