Torsk med rostad paprika- och persiljesallad

38 röster
30 m
4
Torsk med rostad paprika och persiljesallad
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port torskfilé (á 120-150 g)
  • salt
  • 8 klyfta vitlök, finhackade
  • 4 msk olivolja
  • 50 g smör
  • 2 peperoncini (eller 1 tsk chiliflakes)
  • 1 burk grillad paprika, rostade skalade (à ca 500 g)
  • 1 silverlök
  • 40 g färsk bladpersilja
  • 1 dl sötmandel, rostad och grovt hackad
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • salt

Till servering

  • bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 120 grader, varmluft.
  2. Salta fisken på båda sidor och låt den stå.
  3. Skala och riv vitlöken fint på rivjärn.
  4. Värm en stekpanna med olivolja och smör.
  5. Vänd ner vitlöken tillsammans med chili och låt fräsa några sekunder. Vitlöken ska inte få färg.
  6. Lägg ner torsken i stekpannan, slå lite av smöret över. Tillaga i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  7. Häll av paprikan. Skiva paprikan. Stek sedan paprika i lite olivolja, den ska bara bli lätt varm.
  8. Lägg paprikan på ett fat, toppa med tunt hyvlad silverlök, grovhackad persilja, hackad mandel och finrivet citronskal. Salta, peppra och ringla över olivolja.
  9. Ta ut fisken och servera salladen och bröd till.
  10. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från persilja och citron för en mer hållbar matlagning, och njut av din torsk med paprika- och persiljesallad. /Köket-redaktionen
15 februari 2020