Torsk med kål, potatis, brynt smör och hasselnötter

NYHET
koket.se
Torsk med kål, potatis, brynt smör och hasselnötter
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Torsk med kål, potatis, brynt smör och hasselnötter

14 ingredienser

En lyxigt god vardagsplåt med torsk, kål, potatis och sparris. Massa gott som tillsammans bakas i ugnen och sen får smak av brynt smör och hasselnötter.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

  • 1 spetskål
  • 12 gröna sparrisar
  • 12 kokt potatis
  • 250 g smör, att bryna
  • 4 port torskfilé (à 125 g)
  • 1 citron, saft och skal av
  • 100 g rostade hasselnötter, skalade och grovt hackade
  • 200 g parmesanost, riven
  • 1 kruka färsk körvel
  • salt

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 citron, saft och finrivet skal (ekologisk)
  • 4 msk brynt smör (från det som bryns till fisken)
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull under vispning, låt svalna något.
  3. Blanda snabbt ihop ingredienserna till dressingen förutom smöret. Vispa sen snabbt i smöret medans det fortfarande är varmt. Smaka av dressingen med salt.
  4. Skär spetskålen i medelgrova bitar och sparrisen i mindre bitar. Halvera potatisarna. Fördela ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Häll på drygt hälften av det brynta smöret och vänd runt grönsakerna i smöret. Salta.
  6. Tillaga grönsakerna i ugnen 8-10 minuter, ta ut plåten och sänk värmen till 150 grader.
  7. Lägg på torsken och krydda med salt och pensla på lite brynt smör. Riv över citronskal och pressa över citronsaft. Tillaga i ugnen ca 7-8 minuter.
  8. Ta ut och toppa med lite mer brynt smör, rostade hasselnötter, riven parmesan och körvel.