Torsk med gurksås

0 röster
4
Torsk med gurksås
Foto: TV4

Panerar du fisken själv blir panering tunn och krispig. Här serverad med stiligt garnityr. Samma som till wienerschnitzel.

Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g torskfilé
  • 1 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 citron
  • ansjovisfilé
  • kapris
  • salt

Sås:

  • 2-3 dl gräddfil
  • 1 dl bostongurka

Gör så här

  1. börja med att blanda såsen.
  2. Vänd fisken i saltat mjöl, sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
  3. Stek i matfett på medelvärme ett par minuter på var sida.
  4. Garnera med citronskiva, ansjovis och kapris och servera såsen till.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept