Torsk i ugn

3 röster
4
Torsk i ugn
Foto: TV4

Buljongkokt torsk är perfekt smalmat.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g torskfilé
  • 1 stor gul lök, i klyftor
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 1 morot, skivad
  • stjälkar bladselleri, i bitar
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk körvel
  • 1 lagerblad
  • pressad citron
  • salt
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Lägg alla grönsakerna i en kastrull, slå på vatten och tillsätt alla kryddor utom citron. Koka grönsakerna knappt klara. Ta upp dem och koka ihop buljongen till hälften.
  2. Vik filéerna tvärs över och lägg i en lättsmord ugnsform Salta lätt. Lägg grönsakerna över och slå på den hopkokta buljongen. Täck med folie och koka fisken klar mitt i ugnen cirka 15 minuter. Pressa över citron vid serveringen.
26 januari 2009

Laddar fler recept