Torsk i foliepaket

Torsk i foliepaket
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Torsk i foliepaket

13 ingredienser

25 m

Vitlöksdoftande torsk med tomat, lök och fänkål i foliepaket på grillen. Ett gott och enkelt sätt att lyckas med grillad fisk.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 800 g torsk, i 4 bitar
  • 1 knippe färsk gräslök
  • 2 tomater
  • 1 fänkål
  • 4 salladslökar
  • 20 kalamataoliver utan kärnor
  • 1 citron
  • 100 g smör
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 0,5 dl persilja, finhackad
  • salt
  • peppar
  • färskpotatis, nykokt
  • grillfolie

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Blanda ihop ett vitlökssmör av smör, vitlök och persilja.
  2. Skiva tomater och salladslök samt skiva fänkål väldigt tunt. Hacka oliver grovt.
  3. Gör 4 ”båtar” av grillfolie. Salta och peppra fisken. Lägg i fisk, tomater, fänkål, salladslök och oliver. Pressa över citron och lägg en rejäl klick vitlökssmör i varje paket.
  4. Grilla paketen ca 15 minuter. Servera med nykokt potatis.