Torsk eller lax i misomarinad

Torsk eller lax i misomarinad
Foto: Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Torsk eller lax i misomarinad

1

4 steg att laga

5 ingredienser

Jonas Svenssons recept på marinad till torsk, lax eller annan fisk.

Ingredienser

portioner8 portioner
  • ca 1 kg lax (eller torsk)
  • 1,2 dl sake
  • 1,2 dl mirin
  • 150 g ljus miso
  • 60 g strösocker

Gör så här

  1. Koka upp sake och mirin i 30 sekunder. Vispa ner miso och socker när det fortfarande är varmt så att blandningen löser upp sig.
  2. Marinera fisken i såsen, gärna 24 h innan.
  3. Baka sedan fisken på hög temperatur, ca 200 grader. Tiden är beroende på storlek och fisk men ca 10 minuter på en varmrättsportion.
  4. Servera med lite av såsen bredvid.
TIPS!
läs mer
Smördegsvåfflor fyllda med färskost och blåbär- och hallonsylt

God & enkel mat till sportlovet

Sportlovsrecept

Läs mer