Torsk eller lax i misomarinad

0 röster
8
Torsk eller lax i misomarinad
Foto: Jonas Svensson

Jonas Svenssons recept på marinad till torsk, lax eller annan fisk.

Visa mer
8
8 portioner

Du behöver

  • ca 1 kg lax eller torsk
  • 1,2 dl sake
  • 1,2 dl mirin
  • 150 g ljus miso
  • 60 g strösocker

Gör så här

  1. Koka upp sake och mirin i 30 sekunder. Vispa ner miso och socker när det fortfarande är varmt så att blandningen löser upp sig.
  2. Marinera fisken i såsen, gärna 24 h innan.
  3. Baka sedan fisken på hög temperatur, ca 200 grader. Tiden är beroende på storlek och fisk men ca 10 minuter på en varmrättsportion.
  4. Servera med lite av såsen bredvid.
20 oktober 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept