Torsk eller lax i misomarinad

Torsk eller lax i misomarinad
Foto: Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Torsk eller lax i misomarinad

5 ingredienser

Jonas Svenssons recept på marinad till torsk, lax eller annan fisk.

Ingredienser

portioner
  • ca 1 kg lax (eller torsk)
  • 1,2 dl sake
  • 1,2 dl mirin
  • 150 g ljus miso
  • 60 g strösocker

Gör så här

  1. Koka upp sake och mirin i 30 sekunder. Vispa ner miso och socker när det fortfarande är varmt så att blandningen löser upp sig.
  2. Marinera fisken i såsen, gärna 24 h innan.
  3. Baka sedan fisken på hög temperatur, ca 200 grader. Tiden är beroende på storlek och fisk men ca 10 minuter på en varmrättsportion.
  4. Servera med lite av såsen bredvid.