Torrstekta biffstrimlor

NYHET
koket.se
Torrstekta biffstrimlor
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Torrstekta biffstrimlor

15 ingredienser

20 m

De här marinerade och stekta biffstrimlorna kan bli en ny favorit till brunchen. En klassisk kinesisk rätt full av smak!

Se Erik Videgård laga receptet

koket.se
Spela video

Ingredienser

portioner4 - 6

Marinerad biff

  • 500 g lövbiff (av innanlår)
  • 1 bit färsk ingefära, krossad
  • 1 salladslök, i 5 cm bitar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk risvin (eller torr sherry)

Sås

  • 250 g fond
  • 1 tsk soja (mörk)
  • 1 tsk risvin (eller torr sherry)
  • 0,25 tsk salt
  • 2,5 tsk strösocker
  • 1 stjärnanis
  • 6 cm cassiabark (eller kanelstång)

Servering

  • sesamolja
  • chiliolja
  • rostade sesamfrön

Gör så här

Marinerad biff

  1. Strimla biffen i 4 mm strimlor tvärs över fibrerna. Lägg sedan strimlorna i marinaden i en timme.
  2. Plocka bort salladslöken från marinaden och fritera strimlorna hårt. När det slutat bubbla är det klart.

Sås

  1. Koka ihop såsen och låt sjuda i 20 minuter, sila av och tillsätt biffstrimlorna.
  2. Sjud tills såsen ångat bort och strimlorna glänser.

Servering

  1. Toppa med oljorna och sesamfrön.