Tonfiskslider med mangosalsa

Tonfiskslider med mangosalsa
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonfiskslider med mangosalsa

14 ingredienser

30 m

Tonfiskslider med mangosalsa och avokado blir riktigt gott att servera som förrätt i helgen!

Ingredienser

portioner
  • 1 mango
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 salladslök
  • 1 rödlök
  • 2 avokador
  • 4 stjälkar färsk koriander
  • 1 limefrukt
  • salt
  • peppar
  • 240 g tonfisk, i 4 bitar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 skivor bröd (sliderbröd)
  • 4 salladsblad

Gör så här

  1. Tärna mango, chili och hacka salladslök samt rödlök. Blanda sedan samman det i en skål.
  2. Mosa avokado och blanda i hackad koriander. Pressa ner limejuice och smaka av med salt och peppar.
  3. Marinera tonfisken i olja och chilipulver.
  4. Grilla eller stek tonfisken ca 30 sekunder på varje sida.
  5. Rosta bröden.
  6. Lägg en sked med avokado i botten på brödet och sedan ett salladsblad.
  7. Lägg tonfisken på salladsbladet och toppa med mangosalsa och bröd.