Tonfiskbowl

Abba tonfiskbowl
Foto: Köket.se

Tonfiskbowl

2

4 steg att laga

11 ingredienser

15 m

En fräsch och enkel tonfiskbowl, perfekt som lunch eller lättare rätt. Även gott på en skiva mörkt eller rostat bröd.Tonfisk är både nyttigt, gott och perfekt vardagsmat.

Abba - tonfisk i vatten - produktbild

Enbart tonfisk från hållbara bestånd, MSC-certifierad, högt proteininnehåll och nästan inget fett.

Ingredienser

portioner2 portioner
  • 200 g Abba Tonfisk i vatten
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 kruka färsk dill
  • 0,5 citron, saften
  • salt
  • peppar
  • 1 gurka
  • 1,5 dl sojabönor
  • 1 avokado
  • 1 dl picklad rödlök
  • 2 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Köp färdigpicklad rödlök, alternativt gör egen med 1 dl ättika, 2 dl socker, 3 dl vatten, 2-3 röda lökar tunt skivade och ställ i kyl i minst en timme.
  2. Häll av vattnet från tonfisken. Blanda ner den i en skål med crème fraiche, dill och saften från en halv citron.
  3. Dela avokadon och skiva den. Skölj gurkan och hyvla den på längden.
  4. Lägg upp tonfiskröra, sojabönor, avokadon, picklad rödlök och gör rullar av de långa gurkskivorna. Toppa med sesamfrön.