Tonfisk med crispy rice

Tonfisk med crispy rice_01
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tonfisk med crispy rice

2

5 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Tonfisk med crispy rice, chili, sesam och sillcaviar är en läcker rätt till helgen.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 dl sushiris, kokt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1 dl pankoströbröd
  • 150 g tonfisk
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk sriracha
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 l frityrolja
  • salt
  • 4 msk sillcaviar (eller stenbitsrom)
  • ponzu (till servering)

Gör så här

  1. Pressa ut sushiriset när det svalnat och skär det i ”fyrkanter”.
  2. Panera kuberna i mjöl, ägg och panko.
  3. Finhacka tonfisken och blanda med olivolja, sriracha, gräslök och sesamfrön.
  4. Fritera sushiriset tills gyllene och krydda sedan med salt.
  5. Toppa varje rispuff med tonfisk och sedan sillcaviar. Servera med ponzu vid sidan om.