Tonfisk med crispy rice
Tonfisk med crispy rice
13 ingredienser
20 m
Tonfisk med crispy rice, chili, sesam och sillcaviar är en läcker rätt till helgen.
Ingredienser
- 2 dl sushiris, kokt
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 1 dl pankoströbröd
- 150 g tonfisk
- 2 tsk olivolja
- 1 msk sriracha
- 2 msk gräslök
- 2 msk sesamfrön
- 2 l frityrolja
- salt
- 4 msk sillcaviar (eller stenbitsrom)
- ponzu (till servering)
Gör så här
- Pressa ut sushiriset när det svalnat och skär det i ”fyrkanter”.
- Panera kuberna i mjöl, ägg och panko.
- Finhacka tonfisken och blanda med olivolja, sriracha, gräslök och sesamfrön.
- Fritera sushiriset tills gyllene och krydda sedan med salt.
- Toppa varje rispuff med tonfisk och sedan sillcaviar. Servera med ponzu vid sidan om.