Toms tiramisu
Toms tiramisu
8 ingredienser
30 min + 4 timmar i kylen
Tom Sjöstedts underbart goda variant på den italienska dessertklassikern med smak av kaffe och amarettolilör.
Ingredienser
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 400 g mascarpone
- 3 msk amarettolikör
- 0,5 citron, skalet
- savoiardikex
- ca 3 dl kaffe, starkt och kallt
- kakao
Gör så här
- Dela äggen i gulor och vitor.
- Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
- Rör ned mascarpone och tillsätt några bitar citronskal. Blanda i amaretton.
- Vispa vitorna till ett hårt skum.
- Ta upp citronskalet. Vänd ner den vispade äggvitan.
- Doppa kexen snabbt i kaffet. Varva kex och kräm i en form. Avsluta med ett lager kräm. Låt stå till sig i kylen 4 timmar timmar, gärna över natten.
- Pudra med kakao innan servering.