Toms tiramisu

POPULÄRT
Toms tiramisu
Foto: TV4
Benjamin IngrossoTom Sjöstedt 2016
Benjamin IngrossoTom Sjöstedt 2016

Toms tiramisu

8 ingredienser

30 min + 4 timmar i kylen

Tom Sjöstedts underbart goda variant på den italienska dessertklassikern med smak av kaffe och amarettolilör.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 400 g mascarpone
  • 3 msk amarettolikör
  • 0,5 citron, skalet
  • savoiardikex
  • ca 3 dl kaffe, starkt och kallt
  • kakao

Gör så här

  1. Dela äggen i gulor och vitor.
  2. Vispa gulor och socker pösigt med elvisp.
  3. Rör ned mascarpone och tillsätt några bitar citronskal. Blanda i amaretton.
  4. Vispa vitorna till ett hårt skum.
  5. Ta upp citronskalet. Vänd ner den vispade äggvitan.
  6. Doppa kexen snabbt i kaffet. Varva kex och kräm i en form. Avsluta med ett lager kräm. Låt stå till sig i kylen 4 timmar timmar, gärna över natten.
  7. Pudra med kakao innan servering.