Toms raggmunk med stekt fläsk, lingon och persiljesallad

POPULÄRT
Toms raggmunk med stekt fläsk, lingon och persiljesallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Toms raggmunk med stekt fläsk, lingon och persiljesallad

44

10 steg att laga

13 ingredienser

45 min

Husmanskost när den är som bäst. Tom Sjöstedts godaste recept på klassiska raggmunkar. Fläsket steker du smidigt på plåt i ugnen. 

Ingredienser

portioner4 portioner

Raggmunk

  • 600 g fast potatis, skalad
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Fläsk

  • 400 g rimmat skivat sidfläsk

Rårörda lingon

  • 2 dl lingon
  • 0,5 dl strösocker

Rödlökssallad med persilja

  • 2 rödlök, skalade
  • 1 kruka färsk bladpersilja
  • 20 g babyspenat
  • salt

Gör så här

  1. Raggmunkar
    Blanda ihop mjöl, mjölk och sist ägg. Smaka av med salt.
  2. Riv potatisen fint och pressa ut lite av vätskan. Blanda direkt ner i smeten så att den inte mörknar.
  3. Stek raggmunkar av smeten i mycket smör på medelvärme tills potatisen är klar.
  4. Stekt fläsk
    Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Lägg fläsket på en bakpappersklädd plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Rårörda lingon
    Blanda ihop till sockret löst sig.
  7. Rödlökssallad med persilja
    Skala och skiva rödlöken grovt.
  8. Fräs i en stekpanna med lite stekfett från fläsket tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt grovhackad persilja och spenat. Smaka av med salt.
  9. Servera raggmunkarna med fläsk, lingon och persiljesallad.
  10. Glöm inte att matsortera skal från ägg, potatis och lök för en mer hållbar matlagning, och njut av dina goda raggmunkar. /Köket-redaktionen