Inlagd sill med smak av pressgurka

Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Inlagd sill med smak av pressgurka

0

9 ingredienser

Det finns många sorters inlagd sill. Välj dina favoriter till sillbordet. Här är Tommy Myllymäkis med smak av pressgurka.

Läs om Tommys midsommarfirande här.

Ingredienser

  • 200 g inläggningsklar sill, skuren i mindre bitar
  • 1 gurka
  • 3 msk ättika
  • 5 msk strösocker
  • 1 dl plockad dill
  • 2 msk knipplöksblast, finhackad
  • 1 msk röd chilifrukt, finhackad
  • salt (efter smak)
  • olivolja

Gör så här

  1. Mixa 1/3 av gurkan tillsammans med ättika och socker.
  2. Smaka av med salt.
  3. Sila genom finmaskig sil.
  4. Blanda sedan sillen med spadet och låt stå minst 6 timmar.
  5. Skala resterande gurka och skiva tunt.
  6. Varva den färdiga sillen med dill, chili, gurka och knipplök.
  7. Droppa över lite olivolja vid servering.