Inlagd sill med smak av pressgurka
Inlagd sill med smak av pressgurka
9 ingredienser
Det finns många sorters inlagd sill. Välj dina favoriter till sillbordet. Här är Tommy Myllymäkis med smak av pressgurka.
Ingredienser
- 200 g inläggningsklar sill, skuren i mindre bitar
- 1 gurka
- 3 msk ättika
- 5 msk strösocker
- 1 dl plockad dill
- 2 msk knipplöksblast, finhackad
- 1 msk röd chilifrukt, finhackad
- salt (efter smak)
- olivolja
Gör så här
- Mixa 1/3 av gurkan tillsammans med ättika och socker.
- Smaka av med salt.
- Sila genom finmaskig sil.
- Blanda sedan sillen med spadet och låt stå minst 6 timmar.
- Skala resterande gurka och skiva tunt.
- Varva den färdiga sillen med dill, chili, gurka och knipplök.
- Droppa över lite olivolja vid servering.