Minipizzor med getost och druvor
Minipizzor med getost och druvor
7 ingredienser
Minipizzor med getost, druvor och karamelliserad rödlök. Gott som tilltugg eller på buffé. Gör på färdigköpt pizzadeg om du inte vill göra egen.
Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser
- 1 sats färdig pizzadeg
- ca 20 blå vindruvor
- 1 rödlök
- 2 msk smör
- 2 msk strösocker
- 2 msk balsamvinäger
- 100 g chèvreost
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader eller maxtemperatur på ugnen. Börja med den karamelliserade löken.
- Strimla rödlöken och fräs mjuk i smör i en kastrull.
- Slå på socker och låt sockret smälta, slå på balsamvinäger och låt vätskan koka in. Ta den karamelliserade löken åt sidan.
- Kavla ut pizzadegen i små pizzor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Smula över chèvre och toppa med halverade druvor, karamelliserad lök och timjan. Ringla olivolja över och krydda med salt och svartpeppar.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter eller tills osten smält och pizzorna börjar få fin färg.