Kokta kräftor med två dipsåser

Kokta kräftor med två dipsåser
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2025Karin Andersson
Tommy Myllymäki 2025Karin Andersson

Kokta kräftor med två dipsåser

18 ingredienser

Gör en egen lag till frysta kräftor! Servera med kokta havskräftor och två goda dipsåser.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 2 kg havskräftor, kokta
  • 2 kg frysta insjökräftor

Egen lag

  • 2 l vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl salt
  • 1 dl dillfrö
  • 0,5 dl fänkålsfrö
  • 1 knippe färsk dill

Apelsinaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 apelsin, saft och zest
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • salt
  • svartpeppar

Kryddig dip

  • 1 dl fisksås
  • 1 dl honung
  • 1 dl citron, saft
  • 1 tsk malen dillfrö
  • 1 tsk malen fänkålsfrö

Gör så här

Håll skärmen tänd

Egen lag

  1. Koka upp lagen och häll den över de frysta insjökräftorna. Låt svalna och ställ kallt, gärna över natten.

Apelsinaioli och kryddig dip

  1. Vispa ihop ingredienserna till en crème och en sås.