Caesars torsk

11 röster
30 min
4
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 720 g torskrygg
  • 750 g färsk brysselkål
  • 1 gurka
  • 50 g hasselnötter, rostade
  • 1 huvudsallad
  • smör och olja till stekning

Dressing

  • 2 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 8 sardellfiléer
  • 0,5 citron
  • 1 stor klyfta vitlök
  • ca 5 dl matolja
  • 50 g parmesan, finriven
  • salt och svartpeppar
  • vatten att späda med

Gör så här

  1. Rör samman äggula med dijonsenap och citronsaft. Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning tills du har en krämig majonnäs.
  2. Riv parmesan och vitlök fint och hacka sardellerna. Blanda ner i majonnäsen.
  3. Smaka av med salt och peppar och späd eventuellt med vatten till önskad konsistens.
  4. Dela och koka brysselkålen i välsaltat vatten ett par minuter tills de är al dente. Lägg sedan ner i iskallt vatten så kokningen avstannar.
  5. Salta torsken.
  6. Tärna gurkan och hacka nötterna.
  7. Blanda kål och gurka med dressing.
  8. Lägg ut salladsbladen på ett fat, toppa med kål, gurksallad och nötter.
  9. Stek torsken i en het panna, ca 2-3 minuter på varje sida.
  10. Toppa salladen med nystekt torsk.
9 december 2013

Fler goda recept