Spare ribs med asiatisk glaze
Spare ribs med asiatisk glaze
8 ingredienser
Spare ribs, eller tunna revbensspjäll. Förkoka dina spare ribs möra och glasera sedan med en glaze med koriander, sesamolja och vitlök.
I videoklippet ovan
Tommy och Lisa lagar varsin variant på revben till julbordet, en med tjocka revbenspjäll och en med tunna spare ribs.
Här hittar du Lisas recept med tjocka revbensspjäll
Se fler recept från
Se Tommy Myllymäki laga receptet


Ingredienser
Spare ribs med asiatisk glaze
- 1,2 g spare ribs
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 chilifrukt
- 1 tsk korianderfrö
- 1 tsk malen ingefära
- 1 dl ostronsås
- 0,5 dl risvinäger
- 1 tsk sesamolja
Gör så här
Spare ribs med asiatisk glaze
- Koka revbenen i saltat vatten i ca 45 min tills köttet är mört.
- Hacka vitlök och chili. Fräs vitlöken tills den fått fin färg, tillsätt sedan chilin och fräs samman.
- Tillsätt resterande ingredienser och koka samman.
- Skär revbenspjällen i bitar, sväng runt i glazen. Grilla i dina spare ribs i ugnen på 225°C tills de fått fin färg.