Revbensspjäll med glaze på julmust

Revben med glaze på julmust
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Revbensspjäll med glaze på julmust

172

8 ingredienser

Tjocka revbensspjäll till jul. Koka dina revbensspjäll möra och pensla sen med glaze på färsk ingefära, chili och julmust.

I videoklippet ovan
Tommy och Lisa lagar varsin variant på revben till julbordet, en med tjocka revbenspjäll och en med tunna revbenspjäll, spare ribs.

Tommys spare ribs med asiatisk glaze

Ingredienser

portioner

Revbensspjäll med glaze

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • 2 dl julmust
  • 0,5 dl japansk soja
  • 50 g färsk ingefära
  • 4 hela nejlikor
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 stjärnanis
  • 0,5 chilifrukt, urkärnad

Gör så här

  1. Revbensspjäll med glaze
    Koka revbensspjällen i saltat vatten i vatten 2-3 timmar tills köttet är mört.
  2. Hacka ingefära och chili.
  3. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka ner till hälften.
  4. Skär revbensspjällen i bitar. Sväng runt dom i glazen som kokar på spisen och baka färdigt
    revbenen i 225°C i ugnen tills dom fått fin färg och krispig yta.