Sommarens bästa grillsåser

koket.se
Grillsåser
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Sommarens bästa grillsåser

19 ingredienser

Lisa Lemke och Tommy Myllymäki delar med sig av sina bästa såser till sommarens grillpartyn.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Lisas mustiga BBQ-sås

  • 3 tomater (stora)
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk worcestersås
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 2 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar, grovmalen
  • tabasco

Tommys hackesalsa

  • 1 dl kapris
  • 1 kruka bladpersilja
  • 2 bananschalottenlökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 citroner (skalet av båda, saften från 1)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl olivolja

Gör så här

Lisas mustiga BBQ-sås

  1. Hacka tomater, lök, vitlök och paprika grovt. Hetta upp en kastrull med olivoljan och stek de hackade
  2. grönsakerna i någon minut på hög värme.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka på medelvärme under lock i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Mixa såsen slät med stavmixer om ni vill eller behåll bitarna som den är.
  5. Smaka eventuellt av med mer tabasco, salt och peppar. Servera såsen varm eller ljummen.

Tommys hackesalsa

  1. Hacka löken fint, riv citronskalet från två citroner och pressa saften ur en citron.
  2. Blanda ihop och tillsätt senap och olivolja under omröring.
  3. Hacka över kaprisen och blanda ner.
  4. Avsluta med att hacka basilikan och blanda ner.