Tomatsoppa med stekost och krutonger

5 röster
30 m
4

Lättlagad och värmande tomatsoppa som toppas med stekost (svensk variant av halloumi), krispiga surdegskrutonger, frön och persilja. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg tomater
  • 2 lökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 dl vita bönor, kokta
  • rapsolja

Topping

  • 2 skivor surdegsbröd, dagsgamla
  • rapsolja
  • färsk persilja
  • 1 svensk stekost (eller halloumi)
  • frön
  • nötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök, selleri och vitlök. Stek genomskinligt tillsammans med olja i en gryta.
  2. Hacka eller krossa tomaterna och lägg dem i grytan. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt vita bönor (eller linser) och mixa till en slät soppa.
  4. Tärna och stek brödet i olja.
  5. Tärna eldosten och stek gyllene i rapsolja.
  6. Toppa soppan med krutonger, persilja, ost och frön.
Tips!
Behåll-bara-maten

Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>

30 september 2019

Laddar fler recept...