Tomatsoppa med stekost och krutonger

Tomatsoppa med stekost och krutonger
Foto: Köket
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Tomatsoppa med stekost och krutonger

21

13 ingredienser

30 m

Lättlagad och värmande tomatsoppa som toppas med stekost (svensk variant av halloumi), krispiga surdegskrutonger, frön och persilja. 

läs mer
Felix tomatsoppa

Felix tipsar! Fler goda vegorätter >>

Ingredienser

portioner4
  • 1 kg tomat
  • 2 gula lökar
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 3 klyftor vitlök
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 dl vita bönor, kokta
  • rapsolja

Topping

  • 2 skivor surdegsbröd, dagsgamla
  • rapsolja
  • färsk persilja
  • 1 svensk stekost (eller halloumi)
  • blandade frön
  • blandade nötter

Gör så här

  1. Hacka lök, selleri och vitlök. Stek genomskinligt tillsammans med olja i en gryta.
  2. Hacka eller krossa tomaterna och lägg dem i grytan. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt vita bönor (eller linser) och mixa till en slät soppa.
  4. Tärna och stek brödet i olja.
  5. Tärna eldosten och stek gyllene i rapsolja.
  6. Toppa soppan med krutonger, persilja, ost och frön.
TIPS!
Behåll-bara-maten

Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>