Tomatsoppa med stekost och krutonger

13 röster
30 m
4

Lättlagad och värmande tomatsoppa som toppas med stekost (svensk variant av halloumi), krispiga surdegskrutonger, frön och persilja. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg tomat
  • 2 gula lökar
  • 2 stjälk stjälkselleri
  • 3 klyfta vitlök
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 1 dl vita bönor, kokta
  • rapsolja

Topping

  • 2 skiva surdegsbröd, dagsgamla
  • rapsolja
  • färsk persilja
  • 1 svensk stekost (eller halloumi)
  • blandade frön
  • blandade nötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka lök, selleri och vitlök. Stek genomskinligt tillsammans med olja i en gryta.
  2. Hacka eller krossa tomaterna och lägg dem i grytan. Häll på grönsaksbuljong och låt koka i 10 minuter.
  3. Tillsätt vita bönor (eller linser) och mixa till en slät soppa.
  4. Tärna och stek brödet i olja.
  5. Tärna eldosten och stek gyllene i rapsolja.
  6. Toppa soppan med krutonger, persilja, ost och frön.
Tips!
Behåll-bara-maten

Siri Barjes miniserie

Se alla avsnitt från miniserien Be-håll-bara maten >>

Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...