Tomat – och dilldipp

Mattias Kristiansson porträtt

Tomat – och dilldipp

10 ingredienser

20 min

Den här enkla dippsåsen med aubergine, krossade tomater och dill passar fint till kräftskivan.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 1 aubergine, tärnad
  • 1 gul lök, finhackad
  • rapsolja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk dillfrö, mortlade
  • 2 dl krossade tomater
  • 3 msk vatten
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk dill, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Fräs aubergine och lök i lite rapsolja.
  2. Tillsätt farinsocker samt dillfrön och fräs lite till.
  3. Häll på krossade tomater, vatten och vinäger. Låt bubbla en stund.
  4. Mixa såsen slät och låt svalna helt.
  5. Avsluta med att vända ner dillen.