Jordärtskockssoppa med löjrom

Jordärtskockssoppa med löjrom
Foto: TV4
Tomas Tobé - politikervecka
Tomas Tobé - politikervecka

Jordärtskockssoppa med löjrom

9

9 ingredienser

20 min

Jordärtskockssoppa med grädde och vitt vin toppas med löjrom.

Dryck
Jean-Marie Brocard, Kimmeridgien (vitt vin)
Mineralvatten
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 5 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm vitpeppar
  • löjrom, från Vänern, till garnering

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
  2. Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
  3. Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera med löjrom.