Jordärtskockssoppa med löjrom
Jordärtskockssoppa med löjrom
9 ingredienser
20 min
Jordärtskockssoppa med grädde och vitt vin toppas med löjrom.
Dryck
Jean-Marie Brocard, Kimmeridgien (vitt vin)
Mineralvatten
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 500 g jordärtskocka
- 1 gul lök
- 2 msk smör
- 1 dl torrt vitt vin
- 5 dl vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2,5 dl grädde
- 1 krm vitpeppar
- löjrom, från Vänern, till garnering
Gör så här
- Skala och hacka löken. Skala och skär jordärtskockorna i mindre bitar.
- Fräs löken i smör i en kastrull. Tillsätt jordärtskockor, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock ca 15 min eller tills jordärtskockorna är mjuka.
- Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Värm och smaksätt med peppar. Garnera med löjrom.