Rosmarinstekt majskycklingbröst med svamprisoni
Rosmarinstekt majskycklingbröst med svamprisoni
18 ingredienser
En enkel, men ändå läcker rätt av smakrik majskyckling.
Ingredienser
Ingredienser
- 4 majskycklingbröst
- 1 kvist rosmarin
- 2 klyftor vitlök
- 500 g risoni pasta
- 1 rödlök
- 200 g blandad svamp
- 3 msk persilja
- olivolja
- smör
- salt
- svartpeppar
- 15 cl olivolja
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 0,5 rödlök
- 1 dl kalamataoliver
- strösocker
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Vänd kycklingbrösten i olivolja och den finhackade rosmarinen. Bryn i stekpanna med vitlök och baka klart i ugn, 130°C i ca 12-14 min.
- Koka risonipastan efter anvisning på paketet.
- Skär svampen grovt och fräs i panna tillsammans med den strimlade rödlöken. Vänd ner svampblandningen och persiljan i den kokta risonipastan. Smaka av med salt, smör och nymald svartpeppar.
- Blanda olivoljan och äppelcidervinägern. Tillsaätt den finhackade vitlöken, rödlöken och oliverna. Bland väl och smaka av med salt, socker och svartpeppar.
- Arrangera risonipastan med kycklingbröstet på tallriken. Skeda vinegretten runt. Garnera gärna med färska örter, alt. ruccola. Hyvla parmesan på toppen.