Vintergryta på högrev med fänkålssallad
Vintergryta på högrev med fänkålssallad
14 ingredienser
Ingredienser
- 800 g högrev
- 15 dl kalvbuljong (eller oxbuljong)
- 1 gul lök
- 1 tredjedels kålrot
- 1 fänkål
- 2 palsternackor
- 10 g färsk ingefära
- 1 msk colloritsoja
- 1 kanelstång
- majsstärkelse
Fänkålssallad
- 1 fänkål
- 4 knippen dill
- 1 ask krasse
- 0,5 citron
Gör så här
- Tärna köttet i 2-3 cm stora bitar. Bryn köttet och smaksätt med salt och peppar. Koka köttet i buljongen i 1-2 h. Fyll ev. på med mer vatten under kokningen av köttet.
- Under tiden köttet kokas så finhackas löken. Skala och tärna kålrot och palsternackan i cm-stora bitar. Skär fänkålen i samma storlek.
- Strimla fänkålen tunnt. Låt ligga i isvatten ca 15 min. Häll av vattnet och blanda sedan fänkålen med den plockade dillen, skurna krassen och pressade citronen. Salta och peppra.
- Tillsätt grönsaker och kryddor. Koka ihop i 15 min. Smaka av och red grytan med maizena till lämplig konsistens. Servera med kokt potatis.