Vintergryta på högrev med fänkålssallad

Vintergryta på högrev med fänkålssallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Vintergryta på högrev med fänkålssallad

14 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 800 g högrev
  • 15 dl kalvbuljong (eller oxbuljong)
  • 1 gul lök
  • 1 tredjedels kålrot
  • 1 fänkål
  • 2 palsternackor
  • 10 g färsk ingefära
  • 1 msk colloritsoja
  • 1 kanelstång
  • majsstärkelse

Fänkålssallad

  • 1 fänkål
  • 4 knippen dill
  • 1 ask krasse
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Tärna köttet i 2-3 cm stora bitar. Bryn köttet och smaksätt med salt och peppar. Koka köttet i buljongen i 1-2 h. Fyll ev. på med mer vatten under kokningen av köttet.
  2. Under tiden köttet kokas så finhackas löken. Skala och tärna kålrot och palsternackan i cm-stora bitar. Skär fänkålen i samma storlek.
  3. Strimla fänkålen tunnt. Låt ligga i isvatten ca 15 min. Häll av vattnet och blanda sedan fänkålen med den plockade dillen, skurna krassen och pressade citronen. Salta och peppra.
  4. Tillsätt grönsaker och kryddor. Koka ihop i 15 min. Smaka av och red grytan med maizena till lämplig konsistens. Servera med kokt potatis.