Tokyo
Tokyo
14 ingredienser
20 m
"Tokyo är den macka jag är mest känd för. Den leker med de smaker vi svenskar förknippar med sushi – som soja, wasabi och gari. Viktigt för att få rätt sushikänsla är att du penslar laxen med soja, precis som på finare sushirestauranger." /Daniel Lindeberg
Se Daniel Lindeberg laga receptet

Ingredienser
Wasabimajo
- 2,5 dl majonnäs
- 1,5-2 msk wasabi
- citron, pressad saft
Mackor
- 4 flatbread
- 12 blad huvudsallad
- 8 skivor kallrökt lax
- 2 msk soja (ljus)
- 2 avokador, skivade
- 4 msk inlagd ingefära (gari)
- 4 msk salladslök, finstrimlad
- 16 skivor gurka
- 1 msk rostade sesamfrön
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
Wasabimajo
- Smaksätt majonnäsen med wasabi. Justera styrkan och smaka av med citronsaft.
Mackor
- Dela bröden på mitten.
- Bred wasabimajo på underdelar och lock.
- Lägg på sallad och lax. Pensla laxen med soja.
- Toppa med avokado och gari.
- Lägg salladslök i locken (så att den fastnar i majonnäsen) följt av gurka och sesamfrön.
- Salta och peppra. Lägg ihop mackorna.
Här hittar du Daniel Lindebergs recept på Flatbreads