Toast Örlen

30m
4
Toast Örlen
Foto: TV4

Kräftröra, med egengjord majonnäs, serveras på smörstekt bröd och toppas med riven pepparrot.

Dryckesförslag:

Öl, Mariestads

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

21 september 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30m
4

Du behöver

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk grov senap
  • 1 dl solrosolja
  • salt och peppar

Toast örlen

  • 1 kg dill- och ölinkokta kräftor
  • 1,5 dl majonnäs, se recept ovan
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 2 msk smör, till stekning
  • salt och peppar

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Majonnäs
    Lägg äggula, vinäger, senap, salt och peppar i en bunke.
  2. Tillsätt oljan under vispning, lite i taget tills du når önskad konsistens på majonnäsen.
  3. Toast Örlen
    Skala och grovhacka kräftorna.
  4. Blanda majonnäs, crème fraîche och kräftor.
  5. Salta och peppra.
  6. Stek brödskivorna i smör.
  7. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servering
    Klicka på kräftröran på brödskivorna och garnera med färsk riven pepparrot, citronskiva och dillkvist.
Kommentera receptet

Fler goda recept