Toast Örlen

Toast Örlen
Foto: TV4

Toast Örlen

Av: Benny - Tibro

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

30m

Kräftröra, med egengjord majonnäs, serveras på smörstekt bröd och toppas med riven pepparrot.

Dryckesförslag:

Öl, Mariestads

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk grovkornig senap
  • 1 dl solrosolja
  • salt
  • peppar

Toast örlen

  • 1 kg dill- och ölinkokta kräftor
  • 1,5 dl majonnäs, se recept ovan
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 2 msk smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill

Gör så här

Majonnäs

  1. Lägg äggula, vinäger, senap, salt och peppar i en bunke.
  2. Tillsätt oljan under vispning, lite i taget tills du når önskad konsistens på majonnäsen.

Toast Örlen

  1. Skala och grovhacka kräftorna.
  2. Blanda majonnäs, crème fraîche och kräftor.
  3. Salta och peppra.
  4. Stek brödskivorna i smör.
  5. Låt rinna av på hushållspapper.

Servering

  1. Klicka på kräftröran på brödskivorna och garnera med färsk riven pepparrot, citronskiva och dillkvist.