Toast Örlen

8 röster
30m
4

Kräftröra, med egengjord majonnäs, serveras på smörstekt bröd och toppas med riven pepparrot.

Dryckesförslag:

Öl, Mariestads

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30m
4
4 portioner

Du behöver

Majonnäs

  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk grov senap
  • 1 dl solrosolja
  • salt och peppar

Toast örlen

  • 1 kg dill- och ölinkokta kräftor
  • 1,5 dl majonnäs, se recept ovan
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 2 msk smör, till stekning
  • salt och peppar

Garnering

  • färsk pepparrot, riven
  • 4 skivor citron
  • 4 kvistar dill

Gör så här

  1. Majonnäs
    Lägg äggula, vinäger, senap, salt och peppar i en bunke.
  2. Tillsätt oljan under vispning, lite i taget tills du når önskad konsistens på majonnäsen.
  3. Toast Örlen
    Skala och grovhacka kräftorna.
  4. Blanda majonnäs, crème fraîche och kräftor.
  5. Salta och peppra.
  6. Stek brödskivorna i smör.
  7. Låt rinna av på hushållspapper.
  8. Servering
    Klicka på kräftröran på brödskivorna och garnera med färsk riven pepparrot, citronskiva och dillkvist.
21 september 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept