Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra
Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra
8 ingredienser
En lyxig toast med rökt abborre toppad krämig äggröra med smak av tryffel.
Ingredienser
- 1 abborre (ca 300-350 g urtagen)
- 4 skivor rågbröd
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- vitpeppar
- salt
- tryffel, riven efter behag
- vattenkrasse, till garnering
Gör så här
- Salta abborren och lägg i en rök eller om du vill röka på grillen, gärna med en gran/en kvist. Det tar en stund, fisken ska ha en innertemperatur på 42 grader längs ryggbenet.
- När fisken kallnat så dra av skinnet och bena ur filéerna så hela som möjligt
- Skär rågbrödet i 6x6cm bitar.
- Vispa ihop äggen och grädden i kastrull. Gör en äggröra över låg värme, låt den ta lite tid. Tillsätt så mycket riven tryffel du vill, smaka av med salt och peppar.
- Lägg den rökta fisken på brödet, toppa med äggröran och lite vattenkrasse