Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra

2 röster
4
Toast med varmrökt abborre och tryffeläggröra
Foto: TV4

En lyxig toast med rökt abborre toppad krämig äggröra med smak av tryffel.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 abborre (ca 300-350 g urtagen)
  • 4 skivor rågbröd
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde 40 %
  • vitpeppar
  • salt
  • tryffel, riven efter behag
  • vattenkrasse, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Salta abborren och lägg i en rök eller om du vill röka på grillen, gärna med en gran/en kvist. Det tar en stund, fisken ska ha en innertemperatur på 42 grader längs ryggbenet.
  2. När fisken kallnat så dra av skinnet och bena ur filéerna så hela som möjligt
  3. Skär rågbrödet i 6x6cm bitar.
  4. Vispa ihop äggen och grädden i kastrull. Gör en äggröra över låg värme, låt den ta lite tid. Tillsätt så mycket riven tryffel du vill, smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg den rökta fisken på brödet, toppa med äggröran och lite vattenkrasse

Laddar fler recept...