Toast med tonfiskröra

10 röster
25 m
5

Krämig tonfiskröra med ägg, cheddar, och bostongurka serverad på bröd med skivade tomater och sallad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
25 m
5

Du behöver

  • 6 ägg
  • 150 g tonfisk (1 burk)
  • 6 tsk cheddarost, strimlad
  • 2 dl majonnäs
  • 1,5 tsk bostongurka
  • 0,5 tsk strösocker
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 5 skivor bröd
  • 5 blad sallad
  • 6 tomater, skivade

Gör så här

  1. Koka äggen i 7 minuter och hacka ner till små bitar.
  2. Ta bort vätskan från konservburken med tonfisken
  3. Blanda ihop tonfisk, hackat ägg, cheddarost, majonnäs, bostongurka, socker och den hackade löken. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta brödet.
  5. Fördela tonfiskblandningen på brödet, lägg på sallad och tomatskivor. Du kan även dela brödet i mitten.
27 september 2016

Laddar fler recept