Toast med kräftröra

Toast med kräftröra
Foto: Tv4

Toast med kräftröra

Av: Mikael - Närke

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

45 m

Toast är alltid en populär förrätt. Toppa dem med en härlig kräftröra så blir det extra lyxigt och gott.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig säsong 24, år 2022. Recepten därifrån är komponerade av amatörkockar, Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se Mikael - Närke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Kräftröra

  • ca 30 kräftor (Alsenkräftor från eget vatten)
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 cl majonnäs
  • 0,5 tsk dijonsenap
  • 1 msk färsk pepparrot, finriven
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk dill, finhackad
  • 0,25 krm salt
  • 0,25 krm peppar

Toast

  • 4 skivor surdegsbröd (osötat)
  • smör
  • 4 salladsblad
  • 0,5 avokado
  • 0,5 citron
  • 50 g röd stenbitsrom (MSC-märkt ABBA från ICA - grön enligt wwfs)
  • dill

Gör så här

Håll skärmen tänd

Kräftröra

  1. Skala och hacka kräftstjärtar och klor.
  2. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt!

Toast

  1. Skär bröden i bitar och stek dem gyllenbruna i smör.
  2. Lägg ett salladsblad underst på tallriken och toppa med en brödskiva.
  3. Lägg kräftröran ovanpå och garnera med avokado, citron och stenbitsrom,
  4. Avsluta med en dillvippa!