Toast med grillad hummer, brynt smör och svart vitlöksmajonnäs

Toast med grillad hummer, brynt smör och svart vitlöksmajonnäs
Foto: TV4
Alexander Sjögren KK
Alexander Sjögren KK

Toast med grillad hummer, brynt smör och svart vitlöksmajonnäs

Av: Alexander Sjögren

Från: Kockarnas kamp

10 ingredienser

30 min

Läcker aptitretare med grillad hummer och en hemslagen majonnäs smaksatt med svart vitlök.

Ingredienser

  • 2 skivor levainbröd
  • 50 g smör
  • 1 hummerstjärt, rå och skalad
  • 2 klyftor svart vitlök
  • 1 äggula
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 dl olja, neutral smak
  • färsk körvel
  • salt

Gör så här

  1. Tänd grillen.
  2. Bryn smöret på låg värme i en kastrull, vispa med jämna mellanrum.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Dela varje skiva i två bitar. Stek brödet i lite av det brynta smöret.
  4. Lägg vitlök, äggula, vinäger och senap i en liten mixer. Mixa slätt och tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt mixning så att det blir en majonnäs. Smaka av med salt.
  5. Gnid in hummerstjärten med lite olja och salt. Grilla den sedan till den är klar rakt igenom, ca 50 grader innertemperatur.
  6. Spritsa majonnäs på det smörsteka brödet och lägg på hummer, garnera med körvel.