Toast med gravad fjällsik och löjromsröra

4 röster
20m
4

En krämig löjromstoast med gravad fjällsik, toppad med citron och örter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skivor vitt bröd
  • olja, till stekning

Löjromsröra

  • 6 msk crème fraiche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • salt och peppar
  • 4 msk löjrom
  • 4 skivor gravad fjällsik
  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron
  • 1 knippe gräslök
  • 8 salladsblad

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i lite olja.
  2. Rör ihop crème fraiche, rödlök, salt, svartpeppar och löjrom.
  3. Lägg röran på toasten. Ovanpå röran lägger du den gravade fjällsiken. Garnera med dill, citron och lite gräslök
  4. Servera med en salladsbädd vid sidan av toasten.
10 april 2017

Fler goda recept