• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Toast med gravad fjällsik och löjromsröra

Toast med gravad fjällsik och löjromsröra
Foto: TV4

Toast med gravad fjällsik och löjromsröra

4 steg att laga

12 ingredienser

20m

En krämig löjromstoast med gravad fjällsik, toppad med citron och örter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 

Ingredienser

4 portioner
  • 4 skiva vitt bröd
  • olja, till stekning

Löjromsröra

  • 6 msk crème fraîche
  • 0,5 rödlök, hackad
  • salt
  • peppar
  • 4 msk löjrom
  • 4 skiva gravad fjällsik
  • 1 knippe dill
  • 0,5 citron
  • 1 knippe gräslök
  • 8

Gör så här

  1. Stek brödskivorna i lite olja.
  2. Rör ihop crème fraiche, rödlök, salt, svartpeppar och löjrom.
  3. Lägg röran på toasten. Ovanpå röran lägger du den gravade fjällsiken. Garnera med dill, citron och lite gräslök
  4. Servera med en salladsbädd vid sidan av toasten.