Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème

POPULÄRT
Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème
Foto: Tv4
Sebastian Gröndal
Sebastian Gröndal

Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème

Av: Sebastian Gröndal

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

1 h 30 m

Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème som serveras på surdegsbröd blir en läcker förrätt.

Ingredienser

portioner

Tjäder

  • 1 tjäderbröst
  • salt
  • peppar
  • rapsolja, till stekning

Örtcrème

  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 175 g färskost
  • salt
  • peppar
  • 20 g ost, riven och vällagrad
  • citronsaft

Stekta kantareller

  • 20 kantareller
  • 25 g smör
  • salt

Servering

  • 10 skivor bröd
  • sallad
  • ost, riven
  • krasse

Gör så här

Tjäder

  1. Starta ugnen på 120 grader.
  2. Värm upp en stekpanna på medelhög värme.
  3. Salta och peppra tjäderbröstet.
  4. Häll rapsolja i stekpannan.
  5. Lägg sedan tjäderbröstet i stekpannan och bryn den på båda sidorna.
  6. När den fått färg på båda sidorna, flytta tjäderbröstet till en ugnssäker form.
  7. Låt tjädern vara i mitten av ugnen tills den har en innertemperatur på 56-58 grader.
  8. Låt sedan köttet vila 15 minuter innan det skivas

Örtcrème

  1. Börja med att finhacka örterna.
  2. Blanda sedan ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, samt riven vällagrad ost och lite citronjuice.

Stekta kantareller

  1. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och torrstek svampen tills all vätska har försvunnit.
  2. Tillsätt sedan smöret och stek tills det blir en gyllene yta. Smaka av med salt.

Servering

  1. Skär upp 10 skivor bröd och bygg sedan ihop snittarna med örtcrème, salladsblad, tjäder och kantareller. Avsluta med riven ost och krasse.