Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème

17 röster
1 h 30 m
5

Tjäderbröst med stekta kantareller och örtcrème som serveras på surdegsbröd blir en läcker förrätt.

Visa mer
1 h 30 m
5

Du behöver

Tjäder

  • 1 tjäderbröst
  • salt
  • peppar
  • rapsolja, till stekning

Örtcrème

  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • 175 g philadelphiaost
  • salt
  • peppar
  • 20 g ost, riven och vällagrad
  • citronjuice

Stekta kantareller

  • 20 kantareller
  • 25 g smör
  • salt

Servering

  • 10 skivor bröd
  • sallad
  • ost, riven
  • krasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Tjäder
    Starta ugnen på 120 grader.
  2. Värm upp en stekpanna på medelhög värme.
  3. Salta och peppra tjäderbröstet.
  4. Häll rapsolja i stekpannan.
  5. Lägg sedan tjäderbröstet i stekpannan och bryn den på båda sidorna.
  6. När den fått färg på båda sidorna, flytta tjäderbröstet till en ugnssäker form.
  7. Låt tjädern vara i mitten av ugnen tills den har en innertemperatur på 56-58 grader.
  8. Låt sedan köttet vila 15 minuter innan det skivas
  9. Örtcrème
    Börja med att finhacka örterna.
  10. Blanda sedan ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar, samt riven vällagrad ost och lite citronjuice.
  11. Stekta kantareller
    Värm upp en stekpanna på medelhög värme och torrstek svampen tills all vätska har försvunnit.
  12. Tillsätt sedan smöret och stek tills det blir en gyllene yta. Smaka av med salt.
  13. Servering
    Skär upp 10 skivor bröd och bygg sedan ihop snittarna med örtcrème, salladsblad, tjäder och kantareller. Avsluta med riven ost och krasse.

Laddar fler recept...