Tiradito på röding

NYHET
Tiradito på röding
Foto: TV4
Erik Videgård KK 2024
Erik Videgård KK 2024

Tiradito på röding

19 ingredienser

30 min

Erik Videgård bjuder på röding med tryck i smakerna från Peru.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Yuzu Leche de Tigre

  • 0,5 cm färsk ingefära, grovhackad
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 2 limefrukter, saften
  • 4 msk yuzujuice
  • 0,5 limefrukt, zest
  • 2 msk mirin (söt japansk matlagningssake)
  • 0,5 msk soja (ljus)
  • 2,5 g dill, finhackad
  • 2 tsk strösocker
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 grön chilifrukt, finhackad utan kärnor och hinnor

Tiradito

  • 50 g gurka, utan kärnor
  • 500 g rödingfilé

Servering

  • 20 g sjökorall
  • 15 g salladslök, tunt skuren som hästöron
  • 2 passionsfrukter
  • 2,5 g dillvippa
  • svartpeppar (från kvarn)
  • flingsalt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Yuzu Leche de Tigre

  1. Blanda ingefära och vitlök med limesaft och låt marinera i 10 minuter.
  2. Sila av och blanda med yuzu, limezest, mirin, soja, hackad dill, socker, sesamolja och hackad chili.
  3. Blanda väl och ställ i kylen tills den ska användas (håller i 12 timmar).

Tiradito

  1. Skala gurkan på längden så att den blir ”randig”, lämna kvar hälften av skalet.
  2. Gröp ur fröna och skiva gurkan diagonalt i 2 mm skivor.
  3. Lägg gurkskivorna i en stekpanna och rosta dem med en brännare eller stek dem i en torr panna på hög värme.
  4. Skär fisken i tunna skivor.
  5. Täck fisken med plastfilm och kyl.

Servering

  1. Sprid ut gurkan på ett serveringsfat.
  2. Toppa med hälften av sjökorallen och hälften av salladslöken.
  3. Sprid ut fisken på toppen.
  4. Fortsätt med resten av sjökorallen, passionsfrukt och salladslöken.
  5. Skeda över Leche de Tigren så att fisen ligger i dressingen.
  6. Låt fisken ”tillagas” i två minuter på fatet.
  7. Sprid under tiden över dillvippor samt salta och peppra.
  8. Servera direkt.