Lax i folie med skånsk marinad
Lax i folie med skånsk marinad
13 ingredienser
Grilla små båtar av folie fyllda med lax, potatis, rödlök, matjessill, ägg, dill och annat gott.
Ingredienser
- 600 g laxfilé
- 3 msk salt
- 150 g matjessill
- 1 ägg, hårdkokt
- 3 msk dill, finskuren
- 2 msk gräslök, finskuren
- 1 rödlök, finskuren
- 500 g potatis, kokt kall
- 1 citron
- salt
- peppar
- smör
- folie
Gör så här
- Portionera upp laxen i 4 bitar. Salta och låt stå i rumstemperatur i 20 minuter (gärna längre om möjligt).
- Skånsk marinad: Hacka matjessillen och ägget. Blanda med övriga ingredienser i en skål. Peppra. Skiva potatisen.
- Foliebåtar: Lägg ut 4 stora bitar av folie. Smöra. Fördela den skivade potatisen och marinaden på foliearken. Lägg en bit lax på varje foliebit. Knip ihop som en båt. Baka på en varm grill i ca 15 minuter.