Tom kha gai
Tom kha gai
14 ingredienser
25 min
Tom kha gai är en het soppa med kyckling, kokosmjölk, ingefära, chili och citrongräs.
Se Tina Nordström laga receptet

Ingredienser
- 2 kycklingbröstfiléer
- 3 schalottenlökar
- 2 klyftor vitlök
- 1 röd chilifrukt
- 1 citrongräs
- 6 limeblad
- 1 bit färsk ingefära
- 3 limefrukter
- 2 förp kokosmjölk (à 400 ml)
- 3 dl vatten
- 1,5 tsk salt
- 3 msk fisksås
- 1 knippe färsk koriander
- olja, till stekning
Gör så här
- Skala löken och vitlöken och finhacka dem. Kärna ur och strimla chilin. Krossa citrongräset genom att banka på det med baksidan av ett tjockt knivskaft.
- Skär kycklingen i grova strimlor eller bitar.
- Häll olja i en stor kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära, chili, citrongräs och kaffir limeblad. Fräs det i 2 minuter, tills löken blir mjuk.
- Häll på kokosmjölk, vatten, limesaft, salt och fisksås i kastrullen och koka upp, låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg i kycklingen. Koka upp soppan igen, och sjud den i ca 10 minuter.
- Strö hackad koriander över den varma soppan och servera direkt i soppskålar.