En riktigt Israelisk sallad

koket.se
 En riktigt Israelisk sallad
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

En riktigt Israelisk sallad

12 ingredienser

15 min

Fräsch sallad med tomater, gurka, rödlök, örter, vitlök, chili och goda kryddor.

Det viktigaste här är att använda sig av riktigt mogna grönsaker som har rumstemperatur så att smakerna verkligen kommer fram, och ha en vass kniv när ni skär salladen så att den inte blir mosig...

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 tomater, fint tärnade
  • 4 små libanesiska gurkor
  • 1 rödlök, fint tärnad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • 0,5 röd chilifrukt, fint hackad (eller grön chilifrukt)
  • 0,5 krm malen kanel
  • 1 tsk sumak
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 dl mynta, hackad
  • 1 citron, pressad juice
  • 4-5 msk olivolja
  • salt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser försiktigt i en skål.
  2. Smaksätt med pressad citronjuice, örter, salt och svartpeppar.
  3. Lägg upp fluffigt på ett stort fat och servera med övriga rätter eller bara som den är med lite varma pitabröd och yoghurt...