Stekta majskolvar med citronsmör och parmesan

Stekta majskolvar med citronsmör och parmesan
Foto: TV4
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Stekta majskolvar med citronsmör och parmesan

16

8 ingredienser

15 min

Mumsiga majskolvar rullade i en smörsås och toppade med riven parmesan.

Ingredienser

portioner4
  • 4 hela kokta majskolvar
  • 100 g parmesanost
  • 2 msk kokosolja

Sås

  • 1 schalottenlök, skalad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 citron, saft och rivet skal från
  • 5 msk vatten
  • ca 150 g smör

Gör så här

  1. Hetta upp en stekpanna med lite kokosolja, lägg i majskolvarna och stek dem gyllenbruna runt om på alla sidor. Stek majsen till den är genomvarm, ca 4-5 minuter. Smaksätt med havssalt.
  2. Krossa vitlöksklyftorna med knivbladet och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull. Häll på saften och rivet skal från citronen och vattnet.
  3. Låt det hela få koka ihop ett par minuter. "Montera" dvs vispa ner det kalla smöret i små omgångar tills såsen tjocknar något, smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Lägg upp majsen på ett snyggt fat. Rulla majskolvarna i smörsåsen och riv rikligt med parmesanost över, avsluta med ett par varv med svartpepparkvarnen.