Tillbehör till pannbiff

Fredrik Eriksson ny

Tillbehör till pannbiff

35 ingredienser

1 h

Här tipsar Fredrik Eriksson om goda tillbehör att servera till pannbiff. Receptet på goda pannbiffar hittar du här!

Ingredienser

portioner

Rödlökssky

  • 2-3 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 buljongtärning
  • 2 dl mörk öl
  • salt
  • 1 krm malen kryddpeppar, krossad
  • vitpeppar

Saltgurka

  • saltgurka

Rostad potatis

  • 10-12 potatis Amandine
  • 2 msk smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 2-3 msk ströbröd
  • 50 g lagrad ost

Baconlindad savoykål

  • 1 savoykål (litet huvud)
  • 8 skivor bacon
  • salt
  • 1 msk smör, smält

Krämig rödkålssallad

  • 0,25 rödkål
  • 1 svenskt äpple
  • 1 msk kapris
  • 1 msk svensk senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar

Senapskräm med pepparrot

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk rapsolja (med karaktär)
  • färsk pepparrot, riven

Gör så här

Rödlökssky

  1. Skiva löken fint och stek den gyllenbrun i smöret.
  2. Häll i socker och låt det karamelliseras.
  3. Tillsätt buljongtärning samt öl och låt det koka ihop i 5 minuter.
  4. Smaksätt med salt och peppar.

Saltgurka

  1. Skär gurkan i stavar.

Rostad potatis

  1. Dela potatisen och lägg den på en plåt.
  2. Pensla potatisen med smör samt salta och peppra.
  3. Baka potatisen på 180 grader i ca 20 - 30 minuter beroende på storlek.
  4. Blanda persilja och ströbröd.
  5. Strö blandningen över potatisen efter halva tiden.
  6. Avsluta med att toppa potatisen med finriven ost.

Baconlindad savoykål

  1. Skär kålen i fina klyftor och ta bort stammen.
  2. Koka klyftorna hastigt i lättsaltat vatten i 2 minuter.
  3. Kyl sedan ner.
  4. Linda bacon runt klyftorna.
  5. Tillaga den baconlindade savoykålen i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter tills baconet är lite krispigt.

Krämig rödkålssallad

  1. Finstrimla äpple och rödkål och vänd runt med övriga ingredienser.

Senapskräm med pepparrot

  1. Blanda senap, majonnäs, crème fraîche, salt och vitpeppar.
  2. Ringla rapsolja över och vänd runt.
  3. Riv slutligen pepparrot över.