Kall avokadosoppa med färska örter och chilipinnar

1 röst
32 min
10
Kall avokadosoppa med färska örter och chilipinnar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
32 min
10

Du behöver

Chilipinnar:

  • ca 25 stycken
  • 500 g grädde
  • 1 msk bakpulver
  • 1 l vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt

Avokadosoppa:

  • 1 l yoghurt
  • 4 msk grönsaksfond (koncentrerad)
  • 3 dl vatten
  • 1 citron, skal och saft
  • valfria örter
  • 2 msk italiensk salladskrydda
  • 2 avokador
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Chilipinnar: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till en slät deg. Kavla ut den, strö över chilipulver och skär i smala remsor som du tvinnar ihop 2 och 2.
  3. Placera remsorna på bakplåtspapper och grädda dem direkt i ugnen i cirka 12 minuter.
  4. Avokadosoppa: Häll yoghurt, vatten och buljong i en mixer.
  5. Dela och kärna ur avokadon (var försiktig så du inte skadar kärnan då missfärgar den soppan.
  6. Finriv citronskalet och pressa ur saften. Mixa till en slät soppa och smaka av med kryddor och salt.
  7. Servera soppan direkt med chilistängerna till.
26 februari 2008