Smörgåstårtan Smarriga smörran

25 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Lager 1

  • 8 formfranska
  • 100 g leverpastej, bredbar
  • 2 dl bostongurka
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs

Lager 2

  • 8 formfranska
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 200 g kalkon, rökt, hackad

Garnering

  • 8 formfranska
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 30 g persilja, hackad
  • 12 skiva hårdost
  • 400 g rökt skinka
  • 400 g rostbiff
  • körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 1 knippe dill
  • 10 cm gurka

Gör så här

  1. Lager 1
    Ta bort kanterna på formbröden.
  2. Lägg ut dem 4x2 stycken på ett fat.
  3. Bred leverpastej i ett tunt jämt lager.
  4. Sen lägger du på bostongurkan.
  5. Avsluta med ett lager av crème fraiche och majonnäs.
  6. Lager 2
    Lägg på ett nytt lager formbröd utan kanter.
  7. Blanda ihop hackat ägg, skinkan, crème fraiche och majonnäs.
  8. Bred över formbrödet.
  9. Lager 3, garnering
    Lägg på ytterligare formbröd utan kanter.
  10. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
  11. Bred över hela tårtan.
  12. Dekorera fritt med resten av garnityret.
31 januari 2011