Tartar på eldad ren

Tartar på eldad ren
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tartar på eldad ren

13 ingredienser

20 m

Tartar på eldad ren med löjrom och wasabicrème är både festligt och riktigt uppskattat att servera som en härlig förrätt.

Ingredienser

portioner
  • 200 g renytterfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk chilipulver

Wasabicrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp wasabi
  • salt
  • peppar

Tillbehör och servering

  • 1 rödlök
  • 2 msk risvinäger
  • 80 g löjrom
  • 2 msk ponzu

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor och krydda med olja, salt, peppar och chilipulver. Elda sedan kort runt om.

Wasabicrème

  1. Vispa crème fraiche så den blir tjock och smaksätt med wasabi, salt och peppar.

Tillbehör och servering

  1. Tärna rödlöken fint och lägg ner i vinäger.
  2. Skär köttet i små tärningar och lägg sedan upp fyra högar och toppa med löjrom.
  3. Lägg crème fraiche och rödlök vid sidan om och droppa lite ponzu över.