Tartar på eldad ren

Tartar på eldad ren
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Tartar på eldad ren

3

5 steg att laga

13 ingredienser

20 m

Tartar på eldad ren med löjrom och wasabicrème är både festligt och riktigt uppskattat att servera som en härlig förrätt.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 200 g renytterfilé
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk chilipulver

Wasabicrème

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 förp wasabi
  • salt
  • peppar

Tillbehör och servering

  • 1 rödlök
  • 2 msk risvinäger
  • 80 g löjrom
  • 2 msk ponzu

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor och krydda med olja, salt, peppar och chilipulver. Elda sedan kort runt om.
  2. Wasabicrème 
    Vispa crème fraiche så den blir tjock och smaksätt med wasabi, salt och peppar.
  3. Tillbehör och servering
    Tärna rödlöken fint och lägg ner i vinäger.
  4. Skär köttet i små tärningar och lägg sedan upp fyra högar och toppa med löjrom.
  5. Lägg crème fraiche och rödlök vid sidan om och droppa lite ponzu över.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer