Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel

Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018Magnus Persson KK
Anna Broms Kockarnas kamp 2018Magnus Persson KK

Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel

3

9 steg att laga

17 ingredienser

1 h

Tartar på dovhjort med svamp och tryffel är en lyxig kombination som kommer göra sig perfekt till helgens middag.

Ingredienser

portioner4 portioner

Dovhjortstartar

  • 400 g innanlår, putsat (dovhjort)

Inkokt namekosvamp

  • 100 g svamp (namekosvamp)
  • rapsolja
  • 20 g färsk ingefära, skalad
  • 2 klyfta vitlök, fermenterad
  • 1 dl soja (japansk)
  • 0,5 dl risvinäger

Shiitake majonnäs

  • 20 g shiitakesvamp, torkad med blötlagda
  • 2 äggulor
  • 2 msk champagnevinäger
  • 4 dl rapsolja
  • salt

Friterad ostronskivling

  • 100 g ostronskivling
  • olja (till fritering)
  • salt

Servering

  • 50 g champinjoner, tunt skivade
  • 15 g tryffel, riven (Perigord)

Gör så här

  1. Dovhjortstartar
    Mal dovhjorten i en kvarn och ställ sedan in i kylen.
  2. Inkokt namekosvamp
    Fräs svampen i en kastrull med rapsolja.
  3. Hacka över ingefäran och vitlöken och tillsätt det i kastrullen.
  4. Slå på soja och vinäger och låt koka ihop i 2 minuter. Ställ in i kylen.
  5. Shiitake majonnäs
    Krama ur vattnet ifrån svampen och mixa tillsammans med äggulorna och vinägern till en slät kräm.
  6. Tillsätt rapsolja i en tunn stråle under mixning. Smaka av med salt.
  7. Friterad ostronskivling
    Repa ner svampen i tunna strimlor.
  8. Fritera svampen krispig i 180 grader varm olja, låt rinna av på papper och salta.
  9. Servering
    Servera tartaren av dovhjort med de olika tillbehören av svamp, champinjoner och tryffel.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer