Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel
Tartar på dovhjort med odlad svamp och tryffel
17 ingredienser
1 h
Tartar på dovhjort med svamp och tryffel är en lyxig kombination som kommer göra sig perfekt till helgens middag.
Ingredienser
Dovhjortstartar
- 400 g innanlår, putsat (dovhjort)
Inkokt namekosvamp
- 100 g svamp (namekosvamp)
- rapsolja
- 20 g färsk ingefära, skalad
- 2 klyftor vitlök, fermenterad
- 1 dl soja (japansk)
- 0,5 dl risvinäger
Shiitake majonnäs
- 20 g shiitakesvamp, torkad med blötlagda
- 2 äggulor
- 2 msk champagnevinäger
- 4 dl rapsolja
- salt
Friterad ostronskivling
- 100 g ostronskivling
- olja (till fritering)
- salt
Servering
- 50 g champinjoner, tunt skivade
- 15 g tryffel, riven (Perigord)
Gör så här
Dovhjortstartar
- Mal dovhjorten i en kvarn och ställ sedan in i kylen.
Inkokt namekosvamp
- Fräs svampen i en kastrull med rapsolja.
- Hacka över ingefäran och vitlöken och tillsätt det i kastrullen.
- Slå på soja och vinäger och låt koka ihop i 2 minuter. Ställ in i kylen.
Shiitake majonnäs
- Krama ur vattnet ifrån svampen och mixa tillsammans med äggulorna och vinägern till en slät kräm.
- Tillsätt rapsolja i en tunn stråle under mixning. Smaka av med salt.
Friterad ostronskivling
- Repa ner svampen i tunna strimlor.
- Fritera svampen krispig i 180 grader varm olja, låt rinna av på papper och salta.
Servering
- Servera tartaren av dovhjort med de olika tillbehören av svamp, champinjoner och tryffel.