1 grankotte, picklad (de små som kommer på våren, eller mixa granbarr och ättika för att få liknande smak)
3 msk rapsolja
0,25 citron
salt
Potatischips
300 g fast potatis
salt
1 msk torkade lingon
1 tsk enbär, torkade
1 msk torkad svamp
Oxtalgsmajonnäs
30 g oxtalg
130 g rapsolja
1 ägg
1 tsk senap
1 msk schalottenlöksvinäger
salt
Gör så här
Älgtartar
Skär köttet i mindre bitar, ca 0,5 mm. Vid servering så blanda köttet med finhackade enbär, kotten, olja och citronjuicen. Smaka av med salt.
Potatischips
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. När potatisen är mjuk så sila bort tre fjärdedelar av vattnet och mixa med en stavmixer till en klibbig smet.
Tryck ut smeten på en silikonmatta (eller bakplåtspapper) och låt torka i ugnen på 50 grader över natten.
När smeten är torr så fritera bitarna i 160-gradig olja tills de är gyllene.
Krydda chipsen med salt, lingon, enbär och svampen som du mixat till ett pulver.
Oxtalgsmajonnäs
Smält oxtalgen i rapsoljan och låt svalna.
Mixa ägg, senap och vinäger. Tillsätt oxtalgsoljan stötvis till en tjock konsistens. Smaka av med salt och mer vinäger.