Torsk med äpple och fläder

Torsk med äpple och fläder
Foto: Luckyday
Tareq Taylor ny 2024
Tareq Taylor ny 2024

Torsk med äpple och fläder

10 ingredienser

Smörstekt torsk serveras med syrlig äppelsallad och hemgjord flädergelé.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Flädergelé

  • 1 dl fläderblomssaft
  • 1 dl flädervinäger (eller äppelcidervinäger)
  • 3 gelatinblad

Äppelsallad med krasse

  • 2 Granny Smith äpple, tärnade
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja

Torsk

  • 700 g torskrygg, om möjligt försök att få 4 skivor kokt torskrom, 2 torsklever och 4 färska torsklungor
  • smör, till stekning
  • salt (efter smak)

Gör så här

Håll skärmen tänd

Flädergelé

  1. Blanda vätskorna i en skål och lägg i gelatinbladen. När gelatinet är mjukt, ta upp det och smält det i ett vattenbad eller kastrull på låg värme. Häll tillbaka gelatinet i den kalla vätskan och ställ in i kylen 1-2 h.

Sallad

  1. Blanda äpple, vinäger och olja i en skål. Strö över vattenkrassen.

Torsk

  1. Skär torsken i portionsbitar och stek i generöst med smör. Ös fisken kontinuerligt under hela tillagningen (ca 10 min). Salta efter smak.

Servering

  1. Servera torsken tillsammans med äppelsallad och lite flädergelé.