Tapastallrik med minibakade potatisar och pintxos
Tapastallrik med minibakade potatisar och pintxos
14 ingredienser
30 m
Tapastallrik bestående av bakade minipotatisar med gräddfil och rom samt en klassisk pintxos från San Sebastian med oliver, sardeller och mild inlagd chili på tandpetare. Till serveras även lufttorkad skinka.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
Minibakade potatisar
- 500 g potatis (små)
- 25 g smör
- 1,5 dl gräddfil
- 0,5 dl gräslök, finskuren
- 0,5 dl dill, finskuren
- 0,5 förp bacon
- ev 1 dl löjrom (eller annan rom)
- salt
- olivolja
Pintxos
- 1 förp gröna oliver utan kärnor
- 1 förp sardellfiléer i olja, fina
- 1 förp pimientos (eller mild inlagd chili)
- tandpetare
- 70 g serranoskinka (eller prosciutto)
Gör så här
Potatisar
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla olja över och salta. Baka i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka.
- Strimla baconet. Stek det gyllenbrunt och knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Tryck till potatisarna likt en bakad potatis så de spricker upp. Toppa med gräddfil, bacon, örter och eventuellt lite löjrom eller annan rom.
Pintxos
- Varva en oliv, en sardell och en chili på en tandpetare och ställ på ett fat. Servera pintxos och potatisar tillsammans med den lufttorkade skinkan.