Tapastallrik med minibakade potatisar och pintxos

5 röster
30 m
4

Tapastallrik bestående  av bakade minipotatisar med gräddfil och rom samt en klassisk pintxos från San Sebastian med oliver, sardeller och mild inlagd chili på tandpetare. Till serveras även lufttorkad skinka. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Minibakade potatisar

  • 500 g potatisar, små
  • 25 g smör
  • 1,5 dl gräddfil
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • 0,5 dl dill, finskuren
  • 0,5 förp bacon
  • ev 1 dl löjrom eller annan rom
  • salt
  • olivolja

Pintxos

  • 1 burk/förpackning gröna urkärnade oliver
  • 1 burk/förpackning fina sardellfiléer i olja
  • 1 burk/förpackning pimientos eller mild inlagd chili
  • tandpetare
  • 70 g serrano eller prosciutto

Gör så här

  1. Potatisar
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg potatisarna i en ugnsform, ringla olja över och salta. Baka i mitten av ugnen tills potatisarna är mjuka.
  3. Strimla baconet. Stek det gyllenbrunt och knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Tryck till potatisarna likt en bakad potatis så de spricker upp. Toppa med gräddfil, bacon, örter och eventuellt lite löjrom eller annan rom.
  5. Pintxos
    Varva en oliv, en sardell och en chili på en tandpetare och ställ på ett fat. Servera pintxos och potatisar tillsammans med den lufttorkade skinkan.
9 juni 2018

Laddar fler recept