Tantröra

Tantröra
Foto: Tv4

Tantröra

Av: Pia - Orust/Tjörn

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

40 m

Tantröra är en härlig röra med ansjovis, ägg, kapris och örter. Perfekt att servera som förrätt på ett gott bröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 msk senap
  • 0,5 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 2-3 potatisar, kokta och kalla
  • 1 burk ansjovis
  • 2 äggulor, kokta
  • 30 kapris (i lag)
  • 4 skivor kavring
  • 4 msk smör (till stekning)
  • flingsalt (tillsammans med brödet)
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe dill
  • 1 rödlök (medelstor)
  • gräslök, hackad till garnering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda senap, gräddfil och majonnäs. Tillsätt därefter hackad potatis, ansjovis, kokt äggula och kapris.
  2. Rör runt och täck med plastfolie, låt dra ca 40 minuter i kylen.
  3. Smörstekt kavringen, lägg på hushållspapper och smula över flingsalt.
  4. Hacka persilja, dill och rödlök. Blanda ner i röran efter att den stått ca 40 minuter i kylen.
  5. Servera kavringen med en klick av röran och toppa med gräslök.