Tandoori chicken med raita

Tandoori chicken med raita
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1,6 kg kycklinglårklubbor
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade

Tandoorimarinad

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 4 klyftor vitlök, rivna
  • 2 msk riven ingefära
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 rejäl nypa salt och svartpeppar

Raita

  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 10 cm gurka, finhackad
  • 1 kruka mynta, finhackad
  • 1 liten riven vitlöksklyfta

Till servering

  • Nykokt basmatiris
  • Mango chutney

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå och marinera i kylen över natten, minst 12 timmar.
  2. Dagen efter, lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt i ugn på 200 grader till kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar ca 30-40 minuter.
  3. Skär blomkålen i buketter och vänd i lite olja och salta lätt. Strö på garam masala. Lägg på plåten tillsammans med kycklingen när 20 minuter av tiden kvarstår.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut kyckling och blomkål, lägg upp på ett fat och strö över koriander. Servera med nykokt jasminris, raita och mango chutney.
Kommentera receptet
Glaskampanj

Fler goda recept