Tandoori chicken med raita

Tandoori chicken med raita
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Tandoori chicken med raita

20

5 steg att laga

21 ingredienser

Kyckling som marineras i kryddig yoghurt över natten, för att sedan ugnsstekas tillsammans med blomkål. Servera med raita, ris och mango chutney. Vill du göra egen mango chutney? Jennie visar steg för steg hur du gör här!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,6 kg kycklinglårklubbor
  • 1 blomkål
  • 1 msk neutral rapsolja
  • 2 tsk garam masala
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar finhackade

Tandoorimarinad

  • 2 dl yoghurt
  • 4 klyfta vitlök, rivna
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk torkad koriander
  • 1 rejäl nypa salt
  • svartpeppar

Raita

  • 3 dl matyoghurt
  • 10 cm gurka, finhackad
  • 1 kruka mynta, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, riven

Till servering

  • basmatiris, nykokt
  • mango chutney

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Lägg kycklingen i marinaden och låt stå och marinera i kylen över natten, minst 12 timmar.
  2. Dagen efter, lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt i ugn på 200 grader till kycklingen har en innertemperatur på 70 grader. Detta tar ca 30-40 minuter.
  3. Skär blomkålen i buketter och vänd i lite olja och salta lätt. Strö på garam masala. Lägg på plåten tillsammans med kycklingen när 20 minuter av tiden kvarstår.
  4. Blanda samman alla ingredienserna till raitan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta ut kyckling och blomkål, lägg upp på ett fat och strö över koriander. Servera med nykokt jasminris, raita och mango chutney.