Takoyaki

koket.se
Takoyaki
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Takoyaki

10 ingredienser

20 m

Takoyaki är en populär rätt i Japan som består av krispigt friterad bläckfisk.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om receptet!

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 216 g vetemjöl
  • 70 g tapiokastärkelse
  • 180 g ägg
  • 300 g dashi
  • sesamolja
  • 110 g bläckfisk
  • 50 g salladslök

Servering

  • tonkatsusås
  • sjögräspulver (aonori)
  • katsuoboshi

Gör så här

  1. Vispa ihop mjöl, stärkelse, ägg och dashi till en slät smet.
  2. Gnid in stekjärnet med lite olja och fyll hålen till tre fjärdedelar med smet.
  3. Tryck ner två bitar bläckfisk och lite salladslök i varje hål.
  4. Fyll upp med mer smet och stek ca 3 minuter. Vänd sedan runt bollarna med pincett och stek i ytterligare ett par minuter.

Servering

  1. Ta upp bollarna och ringla tonkatsusås över.
  2. Toppa slutligen med sjögräspulver och katsuoboshi.